Termeni si Conditii


CardCadou.ro ofera accesul si utilizarea prezentului website doar sub rezerva acceptarii de catre dumneavoastra a acestor termeni si conditii.
Preambul 

Website-ul CardCadou.Online este proprietatea societatii comerciale GIFT CARD ONLINE S.A. (denumita In continuare „Vanzator”).

Pentru informatii de contact va rugam consultati sectiunea dedicata din Website.

Folosirea, vizitarea sau cumpararea produselor acestui Website, implica acceptarea termenilor si conditiilor cuprinse in acest document. Avand in vedere acestea si pentru folosirea, in cele mai bune conditii a Website-ului CardCadou.Online se recomanda citirea completa a documentului.

1.   DEFINITII SI TERMENI

CardCadou.Online – este denumirea comerciala a companiei si produselor GIFT CARD ONLINE, societate pe actiuni, persoana juridica romana, cu sediul social in Str. Decebal nr. 69, Cluj-Napoca, jud. Cluj, cu numar de ordine in Registrul Comertului Cluj Napoca J12 / 457 / 2017, cod unic de inregistrare fiscala 37046120.

Vanzator – societatea comerciala Gift Card Online S.A.

Client / Cumparator – persoana fizica / juridica sau orice entitate juridica ce efectueaza o Comanda si care are sau obtine acces la Continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre CardCadou.Online (electronic, telefonic etc.) sau in baza unui acord de utilizare existent intre CardCadou.Online si acesta.

Website – domeniul web www.CardCadou.Online si subdomeniile acestuia.

Utilizator – orice persoana fizica/juridica ce realizeaza o comanda pe Website dandu-si acordul cu privire la clauzele specifice Website-ului din sectiunea Termeni si Conditii.

Card Cadou – biletul de valoare tiparit pe suport fizic securizat CardCadou.Online emis de societatea comerciala Gift Card Online S.A.

Comanda – un ordin de cumparare din partea Cumparatorului ce ia forma unui inscris electronic si prin care acesta transmite Vanzatorului intentia de a achizitiona Carduri Cadou

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, care urmeaza a fi furnizate de catre partenerul comercial al Vanzatorului catre Beneficiarul final al Cardului Cadou. Bunurile si serviciile ce urmeaza a fi livrate catre Beneficiarul final se supun Termenilor si conditiilor de utilizare specifice fiecarui partener comercial in parte si sunt disponibile spre consultare pe paginile web oficiale ale partenerilor.

Beneficiar final - persoana ce primeste spre valorificare un Card Cadou si care beneficiaza in cele din urma de bunurile si serviciile oferite de catre partenerii comerciali ai Vanzatorului in schimbul valorii inscrise pe Cardul Cadou.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Continut

· toate informatiile de pe Website care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

· continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

· orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

·  informatii legate de Cardurile Cadou si/sau valorile acestora practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;

· informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

·  date referitoare la Vanzator sau alte date privilegiate ale acestuia.

Document – prezentele Termeni si Conditii.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Cardurilor Cadou si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator sau a partenerilor comerciali ai acestuia, intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Tranzactie – incasarea unei sume de bani rezultata din vanzarea cu succes a unuia sau mai multor Carduri Cadou, indiferent de valoarea inscrisa pe acestea si indiferent de modalitatea de livrare sau de plata.

2.   CONDITII CONTRACTUALE

2.1. Prin plasarea unei Comenzi pe Website, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonica si/sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a schimba cantitatea Cardurilor Cadou din Comanda. Daca Vanzatorul schimba cantitatea de Carduri Cadou din Comanda, Cumparatorul va fi anuntat cu privire la aceasta la adresa de e-mail sau/si la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatoruluila  momentul  efectuarii Comenzii.  Suma achitata se va returna, dupa caz.

2.4 Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

2.5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Website vor sta la baza Contractului.

3.   POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzi ii este permis oricarui Client/Cumparator. Pentru motive justificate CardCadou.Online isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Website, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel CardCadou.Online. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al CardCadou.Online, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

3.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Website. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3  In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, CardCadou.Online isi rezerva dreptul de a cere Clientilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Website-ului.

3.4. CardCadou.Online poate publica pe Website informatii despre Cardurile Cadou si/sau Bunuri si Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care CardCadou.Online are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil. Responsabilitatea pentru valabilitatea promotiilor apartinand tertilor revine exclusiv acestora.

3.5. Toate valorile aferente Cardurilor Cadou prezentate pe Website sunt exprimate in LEI.

3.6. In cazul platilor online Vanzatorul nu este si nici nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de moneda Website-ului. Eventualele costuri astfel generate sunt in sarcina exclusiva a Cumparatorului.

3.7. Toate informatiile folosite in Website pentru descrierea Cardurilor Cadou disponibile pe Website (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala a Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

3.8. Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

4.   CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

5.   DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

5.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Website, sunt proprietatea exclusiva a CardCadou.Online, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare), si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (Legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala.

5.2. Clientului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de CardCadou.Online, includerea oricarui Continut in afara Website-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al CardCadou.Online asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al CardCadou.Online.

5.3. Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre CardCadou.Online si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea CardCadou.Online cu referire la acel Continut.

5.4. In cazul in care CardCadou.Online confera Clientului/Cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord scris de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe Website sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista. Recunoasterea acestui drept de utilizare a unui anumit continut, in conditiile susmentionate nu reprezinta un angajament contractual din partea CardCadou.Online pentru respectivul Client/Cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

5.5. Niciun Continut transmis catre Client sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea CardCadou.Online si/sau al angajatului/prepusului CardCadou.Online care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

5.6. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

6.   COMANDA

6.1. Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Website, prin adaugarea de CarduriCadou.Online dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda si a efectua plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un CardCadou.Online este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru acesta. Adaugarea unui CardCadou.Online in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a CarduluiCadou.Online.

6.2. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

6.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

6.4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile daca notificarea este posibila, adresata Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune interese in urmatoarele cazuri:

6.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

6.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de CardCadou.Online, in cazul platii online;

6.4.3. datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Website sunt incomplete si/sau incorecte;

6.4.4. neplata trimiterii postale cu ramburs;

6.4.5. nu exista produsul comandat pe stoc.

6.5. Conform prevederilor legale, sunt exceptate de la dreptul de retragere al Cumparatorului, Cardurile Cadou personalizate in mod clar.

7.   CONDITII DE ACHIZITIE SI UTILIZARE

7.1. Orice persoana fizica sau juridica ce doreste sa ofere un cadou sub forma de cumparaturi poate sa achizitioneze un Card Cadou, pe care sa il ofere persoanei pe care o are in vedere.

7.2. Cardurile Cadou pot fi achizitionate de orice persoana fizica sau juridica, indiferent daca are sau nu domiciliu in Romania, livrarea realizandu-se exclusiv pe teritoriul Romaniei.

7.3. Cardurile Cadou sunt disponibile in diferite valori, care vor fi alese la momentul achizitiei. Pentru alte sume, pot fi achizitionate combinatii de carduri cu valori diferite.

7.4. Fiecare card are o valoare unica, indivizibila.

7.5. Cardul Cadou poate fi utilizat exclusiv in retelele magazinelor partenere, afisate pe Website.

7.6. Cardul Cadou este personalizat si este transmisibil.

7.7. Cardul Cadou poate fi folosit o singura data, intr-o singura tranzactie. Valoarea tranzactiei trebuie sa fie cel putin egala cu valoarea inscrisa pe Cardul Cadou.

7.8. La achizitiile cu Cardul Cadou nu se ofera rest. 

7.9. Soldul Cardului Cadou nu poate fi transferat sau rascumparat.

7.10. Contravaloarea Cardului Cadou nu poate fi restituita nici achizitorului initial si nici detinatorului ulterior.

7.11. Cardul Cadou este valabil 12 luni de la data achizitionarii, pentru o singura utilizare. Dupa expirarea perioadei de valabilitate, Cardul Cadou nu mai poate fi utilizat. Dupa expirarea perioadei de valabilitate, soldul Cardului Cadou este considerat pierdut; posesorul Cardului Cadou are intreaga responsabilitate in legatura cu expirarea perioadei de valabilitate, nefiind indreptatit la nici un fel de despagubire din partea Vanzatorului. Data pana la care este valabil Cardul Cadou este inscriptionata vizibil pe Cardul Cadou.

7.12. Cardul Cadou este un produs la purtator, personalizat, fiind transmisibil prin simpla remitere de la o persoana la alta, responsabilitatea utilizarii acestuia revenindu-i exclusiv posesorului. Cardul este transmisibil, putand fi utilizat ai de o alta persoana decat cea careia i s-a oferit de catre achizitorul initial. Vanzatorul nu isi asuma raspunderea si nu va inlocui Cardul/Cardurile Cadou in caz de furt, pierdere, ratacire sau deteriorare. In aceste situatii, soldul Cardului Cadou se considera pierdut, nefiind posibila nici un fel de despagubire in legatura cu evenimentul care a condus la imposibilitatea de utilizare a Cardului Cadou de catre detinatorul acestuia.

7.13. Cardul Cadou achizitionat poate fi utilizat exclusiv in retelele magazinelor partenere, online si offline, exclusiv pe teritoriul Romaniei.

7.14. Odata achizitionat, un Card Cadou nu poate fi returnat.

7.15. Puteti utiliza Cardul Cadou ca plata partiala pentru bunuri si servicii cu o valoare mai mare decat valoarea de pe Cardul Cadou la plata diferentei. Cardurile Cadou care sunt defecte, modificate sau anulate nu vor fi acceptate. Toate rambursarile de bunuri si servicii achizitionate cu ajutorul unui Card Cadou vor fi efectuate in conformitate cu politica de rambursare a fiecaruia dintre partenerii  Card Cadou. 

7.16. Protejati-va acest Card Cadou si tratati-l ca si numerar. Partenerii CardCadou.Online nu vor accepta cardurile deteriorate, pierdute sau furate. Acest card nu este un card de credit, de debit sau o metoda de garantare. CardCadou.Online isi rezerva dreptul de a modifica oricand acesti termeni si conditii sau de a retrage Cardul Cadou cu o notificare rezonabila. Notificarea modificarilor va fi afisata online pe pagina dedicata a CardCadou.Online. Drepturile dumneavoastra legale nu vor fi afectate.

7.17  CardCadou.Online poate fi transformat in bunuri si servicii oferite de catre partenerii comerciali ai Vanzatorului in doua moduri:

a). in magazinul fizic al partenerului comercial al Vanzatorului prin predarea Cardului Cadou in integralitatea sa, cu zona ce are acoperit integral codul de siguranta; nu se vor accepta spre decontare Carduri Cadou cu zona razuibila alterata partial sau integral.

b). in magazinele online ale partenerior comerciali ai Vanzatorului prin razuirea si introducerea manuala a codului de siguranta in zona special destinata; CardCadou.Online utilizat in magazinele online ale partenerilor comerciali ai Vanzatorului se invalideaza automat si nu mai poate fi folosit in magazinele fizice sau cele online fiind considerat utilizat.

7.18  Cardurile Cadou nu vor fi inlocuite daca sunt pierdute, furate sau deteriorate.

8.   CONFIDENTIALITATE

8.1. CardCadou.Online va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati catre acesta. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

8.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Utilizator/Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

8.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui Website, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Website-ului.  CardCadou.Online nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

8.4. Prin inscrierea in baza de date a CardCadou.Online, Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai CardCadou.Online: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii in vederea indeplinirii obiectului Contractului incheiat intre Cumparator si Vanzator, precum si de agentii de stat, guvernamentale, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; cat si de alte companii cu care CardCadou.Online poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si Serviciilor etc.

9.   PUBLICITATE

9.1. Newsletterele CardCadou.Online sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de CardCadou.Online Datele colectate cu privire la newslettere si alerte sunt confidentiale,. 

9.2. In momentul in care Clientul comanda pe Website, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere. Clientul isi poate modifica optiunea cu privire la acordul emis catre Vanzator in orice moment:

9.2.1. prin contactarea CardCadou.Online in acest sens.

9.2.2. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Vanzator.

9.3. Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

9.4. In cadrul trimiterilor postale CardCadou.Online isi rezerva dreptul de a insera materiale cu caracter publicitar in scopuri publicitare si de promovare a partenerilor sai comerciali.

10.   SUMARUL COMENZII – PLATA

10.1. Valorile afisate in cadrul Website-ului http://www.CardCadou.Online/  sunt exprimate in Lei conform prevederilor legale in vigoare la momentul comercializarii acestor produse si/sau servicii. Valoarea finala platita de Client este compusa din valoarea produsului, cheltuielile de ambalare si/sau expeditie si asigurarea trimiterii postale. Cheltuielile de expeditie aferente sunt detaliate pe Website inainte de plasarea Comenzii de catre Client.

10.2. Valoarea finala si modalitatea de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator un sumar de comanda pentru Cardurile Cadou livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii sumarului de plata conform legislatiei in vigoare.

10.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului sumarul aferent Comenzii ce contine Cardurile Cadou vandute de CardCadou.Online, precum si pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv in format electronic, prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in comanda sa.

10.4. Pentru o corecta comunicare a sumarului aferent Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a completa corect si exact adresa de e-mail in momentul comenzii.

10.5. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca sumarul in format electronic prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in comanda sa.

10.6. Datele cardului de plata ale Clientului/ Utilizatorului/Cumparatorului nu vor fi accesibile CardCadou.Online si nici nu vor fi stocate de catre de CardCadou.Online sau de catre procesatorul de plati integrat in Website, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor. Entitatea autorizata sa presteze servicii de stocare a datelor de card este PayU SA, societate constituita legal si care functioneaza conform legislatiei din Uniunea Europeana, inregistrata in Registrul Intreprinderilor tinut de Tribunalul Poznań-Nowe Miasto I Wilda w Poznaniu, sub numarul de inregistrare 0000274399, avand sediul social situat in 182 Grunwaldzka, 60-166 Poznan, Polonia.

10.7. In cazul sistemului 3D Secure pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, datele legate de cardul dumneavoastra, sunt introduse direct in sistemele Visa sau MasterCard, iar in cazul in care cardul dumneavoastra a fost emis de catre o banca certificata in sistemul 3D Secure, autorizarea tranzactiei se face doar dupa autentificarea dumneavoastra in acest sistem - introducerea unui cod/parola secreta stiuta numai de dumneavoastra, similar codului PIN la tranzactiile de la ATM.

10.8. Daca este cazul, Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

11.   LIVRAREA CARDURILOR CADOU

11.1. Vanzatorul se obliga sa livreze Cardul Cadou in sistem de curierat door-to-door, prin servicii externe de curierat si curierat rapid, conform optiunii si datelor transmise de Client.

11.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Cardului Cadou si va asigura transmiterea inscrisurilor insotitoare.

11.3. Vanzatorul va efectua livrarea Cardului Cadou numai pe teritoriul Romaniei.

11.4. In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Client diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat cu care Vanzatorul colaboreaza. Astfel, riscurile de pierdere sau de deteriorare a cardurilor, precum si orice alte cheltuieli suplimentare cauzate de evenimente care au avut loc dupa ce marfa a fost predata curierului trec de la vanzator la client in momentul in care marfa a fost predata societatii de curierat.

12.   TRANSFERUL PROPRIETATII CARDURILOR CADOU

Proprietatea asupra Cardurilor Cadou va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a scrisorii de transport furnizat de curier).

13.   RASPUNDEREA

13.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Cardurilor Cadou dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

13.2. Prin utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul/Utilizatorul/Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Website-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Website-ului, existenta la data utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

13.3. Utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Website-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Website-ului.

13.4. Termenii si Conditiile Website-ului pot fi modificati oricand de catre CardCadou.Online, acestia fiind opozabili Clientilor/Utilizatorilor/Cumparatorilor de la data afisarii in Website. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Website-ului se confirma prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

13.5. CardCadou Online nu va putea fi facut responsabil pentru eventualele erori aparute pe Website din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul Website-ului

13.6. In caz de divergenta sau neintelegeri intre Vanzator si Client, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul inregistrarii pe Website.

14.   FORTA MAJORA

14.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat. Partea care invoca evenimentul de forta majora este obligata sa notifice cealalta Parte in termen de 5 zile calendaristice de la data producerii evenimentului si sa furnizeze inauntrul acestui termen dovezi necesare in acest sens

14.2. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

15.   LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre CardCadou.Online si Clienti/Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Cluj-Napoca.

16.   PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

16.1. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date,  cu modificarile si completarile ulterioare, CardCadou.Online are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale care ne sunt furnizate.

16.2. Scopul colectarii datelor este:

– informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor inclusiv validarea, expedierea Comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o Comanda, la Cardurile Cadou achizitionate

– trimiterea de Newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS)

– de cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Clientului/Cumparatorului.

16.3. Prin completarea datelor in formularul de creare de Cont si/sau de Comanda, Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a CardCadou.Online si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul prevazut mai sus la punctul 16.2.

16.4. Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

16.5. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate catre Gift Card Online S.A. la adresa  postala: Strada Decebal, nr. 69, Cluj-Napoca, jud. Cluj, va puteti exercita, in mod gratuit, pentru o solicitare pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu procesate.

16.6. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate catre Gift Card Online S.A. la adresa Str. Decebal nr. 69, Cluj-Napoca, jud. Cluj, va puteti exercita dreptul de interventie asupra datelor, dupa caz:

16.6.1. rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte;

16.6.2. transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;

16.6.3. notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

16.7. De asemenea, CardCadou.Online poate furniza datele cu caracter personal ale Cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate la punctul 16.2., prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii,  furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata, asiguratori.

16.8. Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

17.   POLITICA DE UTILIZARE COOKIE-URI

17.1. Website-ul nostru utilizeaza cookies proprii si cookie-uri instalate de terte parti, precum Google, pentru a va oferi cea mai buna experienta posibila pe Website.

Ce sunt Cookie-urile?

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si cifre, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).

17.2. La ce sunt folosite Cookie-urile?

Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile CardCadou.Online pentru a oferi servicii confortabile utilizatorilor: ex: – preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

17.3. Ce Cookie-uri folosim?

Folosim doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe. Cele din urma sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei (browser-ului web).Fisierele fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.

17.4. Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest Website?

O vizita pe acest Website poate plasa cookie-uri in scopuri de:

· Cookie-uri de performanta a Website-ului

· Cookie-uri de analiza a vizitatorilor

· Cookie-uri pentru geotargetting

· Cookie-uri pentru publicitate

· Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

17.5. Contin Cookie-urile date personale?

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Atare date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

17.6. Stergerea Cookie-urilor

In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web.

17.7. De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele Website-uri imposibil de folosit. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

· Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii.

· Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor.

· Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode,functii de safe search).

· Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un website.

· Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.

· Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati website-urile in beneficiul userilor.

17.8. Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot autorula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.

Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume website cat si pe mai multe alte websiteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit website.

17.9. Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:

Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate.

Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite website-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

17.10. Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate website-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe website-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.

Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca navigati fara griji insa cu ajutorul cookieurilor:

· Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.

· Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizeaza computerul, puteti seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.

· Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa website-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.

· Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe website-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos.

Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari website-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite website-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un website anume. Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau. Pentru a intelege aceste setari puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

18.   Frauda

18.1. Tentativele de acces neautorizat la Website incluzand dar nelimitandu-se la orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator/client/cumparator, de a modifica continutul Website-ului sau de a afecta performantele serverului pe care acesta ruleaza vor fi considerate tentative de fraudare a Website-ului si vor fi raportate autoritatilor competente, punand in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat acest fapt.